Μνημείο προς τιμήν της ...Wikipedia!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Στην πόλη Slubice, της Πολωνίας, στήθηκε το πρώτο μνημείο προς τιμή της Wikipedia, της online και δια συνεργασίας εξελισσόμενης εγκυκλοπαίδειας.


Το μνημείο απεικονίζει την παζλ -υδρόγειο της Wikipedia την οποία κρατούν ψηλά τέσσερις άνθρωποι. Όπως και στο logo της διαδικτυακή εγκυκλοπαίδειας, τα κομμάτια που λείπουν αντιπροσωπεύουν την συνεχώς διευρυνόμενη σφαίρα της ανθρώπινης γνώσης.


 


Η πρωτοβουλία για την ανάρτηση του μνημείου ανήκει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της πόλης Krzysztof Wojciechowski, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θέλει να εκφράσει το σεβασμό του προς την online εγκυκλοπαίδεια. «Είμαι έτοιμος να γονατίσω μπροστά στη Wikipedia, γι 'αυτό και σκέφτηκα πως με ένα μνημείο θα μπορούσα να το κάνω.» Εξάλλου, η πολωνική εκδοχή της Wikipedia η οποία από το 2001 που δημιουργήθηκε, περιέχει πάνω από 1.000.000 λήμματα τυγχάνει μεγάλης αποδοχής στη χώρα.


 


Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που κόστισε στην πόλη περίπου 11.000 ευρώ, έγιναν στις 22 Οκτωβρίου παρουσία εκπροσώπων του Wikimedia Foundation.



Ενημέρωση: 31-10-2014 10:12 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις