Αντιδράσεις για το "πείραμα" του Facebook!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από το μαζικό ψυχολογικό πείραμα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε μέσω facebook φέρνουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το θέμα των ορίων στην αμφίδρομη σχέση των χρηστών και των social media.


Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, από την 11η έως την 18η Ιανουαρίου 2012, το Facebook και ερευνητές αμερικανικών πανεπιστημίων, άλλαξαν την τροφοδοσία ειδήσεων περίπου 700.000 χρηστών εν αγνοία τους, για να επισημαίνουν είτε θετικά είτε αρνητικά μηνύματα από τους φίλους τους, τα οποία είχαν αναρτηθεί στο news feed τους. Στόχος ήταν η καταγραφή του «επηρεασμού των συναισθημάτων» των χρηστών από τα μηνύματα αυτά.

 

 

 

Η έρευνα προκάλεσε κατακραυγή όταν δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο ξεκίνησε έρευνα για τις ενέργειες της διεύθυνσης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook – το οποίο επιμένει στη νομιμότητα του όλου εγχειρήματος, βασιζόμενο στους όρους χρήσης- εξακολουθεί να μην ζητάει συγνώμη για το ίδιο το πείραμα. Μάλιστα η Sheryl Sandberg chief operating officer του Facebook δήλωσε στο CNN «ήταν στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών που διεξάγονται από εταιρείες για να δοκιμαστούν διαφορετικά προϊόντα, ήταν αυτό που ήταν. Δημοσιοποιήθηκε με λάθος τρόπο. Και για αυτό απολογούμαστε. Δεν είχαμε σκοπό να σας αναστατώσουμε».

Ετικέττες: facebook, πειράματα


Ενημέρωση: 04-07-2014 10:59 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις