Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, η Ελληνογερμανική Αγωγή, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ , τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» διοργανώνουν το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις Αίθουσες Πολυμέσων στην Πολυτεχνειούπολη ΕΜΠ Ζωγράφου μια Ημερίδα για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.


Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε και μαθαίνουμε. Μπορεί να υποστηρίξει την εξατομικευμένη διδασκαλία προσφέροντας περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες μαθητών αλλά και να  βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εντοπίζουν ευκολότερα τα μαθησιακά κενά αλλά και τις λανθασμένες αντιλήψεις των μαθητών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά το διευθυντικό προσωπικό των σχολικών μονάδων στο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής στρατηγικής παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης που θα λαμβάνει υπόψη τα μαθησιακά δεδομένα, τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών αλλά και την οργάνωση της σχολικής μονάδας.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ενισχυθεί ο αλφαβητισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη μεταξύ όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων. Είναι σημαντικό μάλιστα η εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη να εστιάζει όχι μόνο στις τεχνικές δεξιότητες, αλλά και σε ηθικά ζητήματα, όπως η μεροληψία, η ιδιωτικότητα και η διαφάνεια.

Φέροντας μαζί εμπειρογνώμονες από τους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, της παιδαγωγικής έρευνας και της σχολικής πράξης η ημερίδα που θα επιχειρήσει να παρουσιάσει συστηματικά τα παραπάνω ζητήματα και να δώσει χειροπιαστά παραδείγματα χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική πράξη. 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης μία σειρά από θεματικά εργαστήρια που θα αναδείξουν τις αναμενόμενες δυνατότητες που θα προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα εργαστήρια θα παρουσιάσουν εφαρμογές που έχουν σχεδιασθεί ή σχεδιάζονται και αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης σημαντικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Εγγραφές

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει 80 το πολύ εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Εγγραφείτε στην ημερίδα εδώ . Για τα εργαστήρια απαιτούνται ξεχωριστές εγγραφές. Δείτε το πρόγραμμα εδώΕνημέρωση: 02-04-2024 08:25 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια