Νέο MOOC-Κλιματικά καταφύγια με βάση τη φύση στα σχολεία: Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών για βιώσιμη εκπαίδευση


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το MOOC «Κλιματικά καταφύγια με βάση τη φύση στα σχολεία: Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών για βιώσιμη εκπαίδευση», ξεκινάει  την 1η Απριλίου 2024, και έχει σαν στόχο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν μια παρέμβαση με βάση τη φύση για το κλιματικό καταφύγιο στο σχολείο τους χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση design-thinking.


Το έργο COOLSCHOOLS παρουσιάζει ένα νέο διαδικτυακό μάθημα σχεδιασμένο για όλους τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μαθησιακές εμπειρίες για τις τάξεις τους, ενώ παράλληλα εξετάζει τους ρόλους των σχολείων στην προετοιμασία των μαθητών τους για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

 

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν τις έννοιες των παρεμβάσεων κλιματικών καταφυγίων με βάση τη φύση και Λύσεις αστικής φύσης(NBS) μέσα από το πρίσμα της σχεδιαστικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν, θα πειραματιστούν και θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για τις τάξεις τους, καθώς και να δημιουργήσουν Σχέδια Δράσης και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αξιολόγησης από ομοτίμους. Η φόρμα εγγραφής για το μάθημα MOOC “Nature-Based Climate Shelters in Schools: Empowering Teachers for Sustainable Education” είναι διαθέσιμη στο  https://bit.ly/coolschools-mooc

Ετικέττες: mooc, environment, school


Ενημέρωση: 12-03-2024 09:00 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια