Νέο MOOC "Accelerate Your Teaching’'από το European Schoolnet Academy, με επίκεντρο τους επιταχυντές σωματιδίων.


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το έργο Accelerating Teaching, το Scientix, και το European Schoolnet Academy ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό νέο διαδικτυακό μάθημα: το MOOC «Accelerate Your Teaching» . Αυτή η πρωτοβουλία παρέχει στους εκπαιδευτικούς υψηλής ποιότητας ψηφιακούς πόρους για τη δημιουργία συναρπαστικών εμπειριών μάθησης με επίκεντρο τους επιταχυντές σωματιδίων. Μέσω διαδραστικών ενοτήτων, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν μια βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης του 21ου αιώνα και εξερευνούν παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία διεπιστημονικού και κοινωνικά σχετικού περιεχομένου.


Συμμετέχοντας στο «Accelerate Your Teaching» οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν πρόσβαση σε διδακτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με επιστήμονες και μηχανικούς από πανεπιστήμια και μεγάλες εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Θα διερευνήσουν πώς το ευρύ φάσμα των επιταχυντών σωματιδίων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής, από την ιατρική διάγνωση και θεραπεία μέχρι την κατασκευή, καθώς και στην έρευνα για την κατανόηση της δομής των ατόμων και των σωματιδίων που αποτελούν ολόκληρο το σύμπαν.

 

Οι ειδικοί που έχουν σχεδιάσει αυτούς τους πόρους ειδικά για χρήση στην τάξη, διασφαλίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ζωντανέψουν αυτή τη νέα μάθηση. Το υλικό χρησιμοποιεί μια ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων για την τόνωση των αναλυτικών και κριτικής σκέψης των μαθητών, την ενθάρρυνση της συνεργασίας, την ενίσχυση των επικοινωνιακών ικανοτήτων και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής.

 

Αυτό το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα, που προσφέρεται στα αγγλικά, εκτείνεται σε 25 ώρες από τις 16 Οκτωβρίου έως τον Νοέμβριο. Μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ψηφιακό σήμα και πιστοποιητικό, που θα επικυρώνει το επίτευγμά τους σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές!

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το MOOC και τις εγγραφές εδώ

 

Ετικέττες: ΕΕΛΛΑΚ, mooc, schoolnet academy


Ενημέρωση: 25-07-2023 16:35 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια