Θερινό Σχολείο Ρομποτικής 2023


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών- 24-28 Ιουλίου 2023


Το Θερινό Σχολείο “Open Robotics Summer School” έρχεται:

  • 1) να γεφυρώσει τους προβληματισμούς των νέων σχετικά με την τεχνολογία αιχμής μέσω της επιστήμης της ρομποτικής,
  • 2) να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό της μαθησιακής διαδικασίας και
  • 3) να προωθήσει την εμφύσηση των τεχνολογικών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη Ρομποτικών και STEAM συστημάτων.

 

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον σχεδιασμό, κατασκευή και προγραμματισμό ρομποτικών συστημάτων και τεχνολογικών αυτοματισμών. Μέσω του OPEN ROBOTICS Summer School φορείς και άμεσα επωφελούμενοι (μαθητές και φοιτητές) της ευρύτερης κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας θα έρθουν σε επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα, φέρνοντας το πανεπιστήμιο ένα βήμα πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων. Σκοπός είναι οι επωφελούμενοι να γίνουν φορείς μετάδοσης της αναζήτησης της τεχνολογικής γνώσης, προσφέροντας πλέον οι ίδιοι γνώση, μάθηση και καινοτομία λειτουργώντας μέσα στην κοινωνία, το πανεπιστήμιο και το σχολείο τους.

 

Συνεισφορά και Διάχυση Αποτελεσμάτων

Το θερινό σχολείο συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής).

Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων βασίζεται στα ελεύθερα και ανοιχτά επιστημονικά επιτεύγματα από τη διεθνή κοινότητα του ανοιχτού υλικού και λογισμικού. Οι επιστημονικές ομιλίες είναι ελεύθερα προσβάσιμες μέσω YouTube σε οποιονδήποτε. Επίσης, τα αποτελέσματα των ρομποτικών κατασκευών των συμμετεχόντων θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν και από άλλους φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς προωθώντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση στην τεχνογνωσία της ρομποτικής.

 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους σε διεθνές επίπεδο καθηγητές και επιστήμονες στις τεχνολογίες αιχμής και στη ρομποτική, διαλέξεις σχεδιασμού, κατασκευής και προγραμματισμού ρομποτικών συστημάτων, τεχνικές 3-διάστατης εκτύπωσης και προσομοίωσης ρομποτικών συστημάτων. Επίσης, επίδειξη και εξάσκηση με πραγματικά βιομηχανικά ρομποτικά συστήματα. Τα μαθήματα διεξάγονται για πέντε ημέρες: από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:00 καθημερινά. Το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες του θερινού σχολείου.

 

Κόστος Συμμετοχής

  • Για τους Μαθητές της Δ. Ελλάδας η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  • Για τους Φοιτητές οποιουδήποτε ελληνικού Πανεπιστημιακού Τμήματος η συμμετοχή ανέρχεται στα 40€ για την εγγραφή.

 

Δήλωση Συμμετοχής

https://linktr.ee/openrobotics_patra

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο θερινό σχολείο έως 7/7/2023

 Ενημέρωση: 27-06-2023 05:49 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια