Η ευρωπαϊκή εκστρατεία GREEN TRIP έρχεται στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η εκστρατεία «Ding Dong – Έτοιμοι για το Green Challenge!» του Green Trip, από το τμήμα Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έρχεται στις σχολικές τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας. Με τους νέους να βγαίνουν στους δρόμους σήμερα για να απαιτήσουν κλιματική δράση, η εκστρατεία έχει στόχο να προβάλλει υφιστάμενες πράσινες λύσεις, να ενθαρρύνει τους νέους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πράσινη αλλαγή και να προωθήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.


Η σχολική εργαλειοθήκη που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, και είναι διαθέσιμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας, μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία όσον αφορά την ενσωμάτωση θεμάτων βιωσιμότητας στη διδασκαλία. Πέρα από ενημερωτικά στοιχεία για περιβαλλοντικά θέματα, η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει μια λίστα με παραδείγματα έργων που εμπνέουν και δραστηριότητες που μπορούν να αναλάβουν οι μαθητές για την προστασία του πλανήτη μας.

 

Η εργαλειοθήκη μπορεί να βρεθεί εδώ, στα ελληνικά, ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους: https://dingdong-challenge.campaign.europa.eu/el/node/51#educ

 

Παράλληλα, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και ώρα 15:00-16:00, οργανώνεται ένα διαδικτυακό σεμινάριο στα ελληνικά για να παρουσιαστεί η εργαλειοθήκη αυτή και οι ιδέες για την τάξη και να απαντηθούν όποιες ερωτήσεις μπορεί να υπάρχουν σχετικά με το πώς θα εφαρμοστούν καλύτερα τα πράσινα έργα στα σχολεία. Οι εγγραφές στο διαδικτυακό σεμινάριο μπορούν να γίνουν στην παρακάτω φόρμα: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EducationalToolkitEL. Μόνο οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Ετικέττες: EC, Green Trip, webinar


Ενημέρωση: 08-04-2021 08:46 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια