Εργαστήριο της πρωτοβουλίας MyData Greece


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η έννοια των προσωπικών δεδομένων και η χρήση με άδεια καθώς και το τι ακριβώς σημαίνει αυτό έχει γίνει στις μέρες μας μία πραγματικότητα που συχνά δεν μπορεί κανείς πλήρως να κατανοήσει σε τι ακριβώς αναφέρεται. Είναι βασικό πλέον και να γνωρίζουμε τη χρησιμότητά τους, τον ρόλο τους στην καθημερινότητά μας αλλά και στην εργασία μας και βέβαια τι ευκαιρίες μποορύν να προσφέρουν.


Η MyData Global είναι μια βραβευμένη διεθνής μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία. Η αποστολή της MyData Global είναι να ενδυναμώνει τα άτομα βελτιώνοντας το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Το  MyData Greece είναι μια κοινότητα αφιερωμένη στην προώθηση των θεμάτων της πρωτοβουλίας  MyData στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) έχει αναλάβει το MyData Greek Hub με στόχο την ανάδειξη των προσωπικών δεδομένων στην κορυφή της ατζέντας τόσο των ερευνητικών όσο και των επιχειρηματικών και των πολιτικών διεργασιών. 

Για τον λόγο αυτό διοργανώνεται εργαστήριο που απευθύνεται σε νομικούς, τεχνολόγους, επιχειρήσεις και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετάσχει για την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τεχνολογιών αυτών αιχμής.  Το εργαστήριο πραγματοποιείται στις 13 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος (Τεχνολογικό Πάρκο “Λεύκιππος”), με ελεύθερη συμμετοχή κατόπιν δήλωσής ενδιαφέροντος συμμετοχής.  Σύμφωνα με τον ιστοχώρο του εργαστηρίου τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τη δημοκρατία και τα δεδομένα, την ταυτότητα και τον έλεγχο ταυτότητας, καθώς και πολλές άλλες παραμέτρους.Ενημέρωση: 29-10-2019 05:15 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια