Κύκλος σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία»


Κατηγορία: Σεμινάρια
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Warning: Undefined array key 1 in /home/mathisi/public_html/scripts/functions.php on line 204

Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 και ουσιαστικά αποτελεί ένα δίκτυο βιβλιοθηκών ανοιχτό σε όλους. Η επιτυχημένη συνεργασία του Future Library με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με τη διοργάνωση νέου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία».


Όπως αναφέρεται στο Δελτίο τύπου τα Σεμινάρια έχουν έως τώρα διεξαχθεί σε 8 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Περιφέρειας και της Αττικής, με ομιλητές 27 διακεκριμένους επιστήμονες από 10 Πανεπιστήμια και επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας και με τις συμμετοχές των εκπαιδευτικών να φτάνουν τις 1006. Αποτέλεσμα είναι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιμορφώνονται στα πιο πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα θεμάτων της διδακτέας ύλης γυμνασίων και λυκείων, αλλά και η δημιουργία της πλατφόρμας διαδικτυακής μάθησης  edu.futurelibrary.gr, που δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς αλλά και στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό, να αναπαράγουν τις εισηγήσεις οποιαδήποτε στιγμή και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του επιστημονικού τους πεδίου ενδιαφέροντος.

Τα σεμινάρια θα αφορούν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία και απευθύνονται και πάλι σε εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Ο τρίτος κύκλος θα περιλαμβάνει Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Βιβλιοθηκών του Future Library. Συγκεκριμένα:

  • Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου: 4 & 5 Νοεμβρίου 2016
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς: 3 & 4 Φεβρουαρίου 2017
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας": 3 & 4 Μαρτίου 2017
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: 28 & 29 Απριλίου 2017

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα Σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μπορείτε να δείτε στους αντίστοιχους ιστοχώρους. Ενημέρωση: 01-11-2016 06:48 | Αρχείο Κατηγορίας Σεμινάρια