Εκπαίδευση και facebook


Κατηγορία: Πολυμέσα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΤο facebook αρχίζει σταδιακά να αποκτά και την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς πείθονται πλέον πως το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο δεν αποτελεί ένα "δαίμονα" της εκπαιδευτικής αλλά και μαθησιακής διαδικασίας των παιδιών.


Συγκεκριμένα, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News 9 η Amy James υπερασπίζεται τη "φήμη" του γνωστού αυτού κοινωνικού δικτύου ως ένα πολύ αξιόλογο εκπαιδευτικό εργαλείο.
Στη συζήτηση που ακολουθεί τονίζει πως πληθώρα εφαρμογών στο facebook έχουν σχεδιαστεί με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μάλιστα σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα όπως τα μαθηματικά. Αναφέρεται σε εφαρμογές όπως το math quiz όπου μέσα από το παιχνίδι με στόχο το υψηλότερο σκορ ο μαθητής επιλύει σύνθεται μαθηματικά προβλήματα.
Επιπλέον, εξηγεί πως υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ενισχύουν τη γλωσσική καλλιέργεια σε διάφορες ξένες γλώσσες όπως τα ισπανικά.
Μία ακόμη χρήσιμη εκπαιδευτική εφαρμογή είναι το CramCards Flash Cards όοπου εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν για ποικίλα θέματα δικές τους flashcards.
Τέλος, αναφέρεται σε γνωστά κοινωνικά παιχνίδια που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο όπως το sudoku, το bejeweled τα οποία όσο απλά και αν φαίνονται ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη, την παρατηρικότητα αλλά και την κριτική σκέψη.
Μία διαφορετική συζήτηση για το facebook το οποίο σταδιακά κερδίζει οπαδούς από τον χώρο της εκπαίδευσης.Ενημέρωση: 31-10-2011 22:28 | Αρχείο Κατηγορίας Πολυμέσα