Άνοιξη με animation στο ΕΚΟΜΕ


Κατηγορία: Πολυμέσα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Συνεπείς στο ανοιξιάτικο ραντεβού με το animation, μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα του φεστιβάλ Takorama, το ΕΚΟΜΕ συνεχίζει τη συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό Films pour enfants προσφέροντας μια συλλογή υπέροχων κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, με το σύνθημα «Κι όμως… κινούμαστε!».


Κινούμενα σχέδια σημαίνουν κινούμενα σώματα, κινούμενα όνειρα, κινούμενα συναισθήματα, κινούμενες ιδέες.

 

Δώδεκα πολυβραβευμένες ταινίες animation μικρού μήκους χωρίς λόγια, για παιδιά 4 έως 15 ετών, μας καλούν να κινηθούμε, να συγκινηθούμε, να κινητοποιηθούμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε, να συνεργαστούμε, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε!

 

Οι ταινίες προσεγγίζουν, με ποιητικό και ευφάνταστο τρόπο, θέματα όπως οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, η σχέση μας με την τεχνολογία, οι φόβοι, η διαφορετικότητα, η μετανάστευση. Ελεύθερα προσβάσιμες –μετά από δωρεάν εγγραφή– και χωρίς διαφημίσεις, είναι ταξινομημένες σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και συνοδεύονται από φυλλάδιο με προτεινόμενες δραστηριότητες όχι μόνο για την τάξη, αλλά και για το σπίτι με τους γονείς. Το να βλέπουμε κινούμενα σχέδια οικογενειακώς αποκτά μια πιο δημιουργική και διασκεδαστική διάσταση!

 

Τα φυλλάδια δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και γονείς περιέχουν βασικές πληροφορίες για τις ταινίες, ενδεικτικά ερωτήματα για την κατανόηση της ιστορίας και την έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων καθώς και προτάσεις δραστηριοτήτων που αφορούν διαφορετικές διαστάσεις της ταινίας. Παιδιά και μεγάλοι μαζί, εξερευνούν τα animation, μέσα από δραστηριότητες κινηματογραφικής / καλλιτεχνικής παιδείας, δημιουργικές και βιωματικές ασκήσεις –κινητικές, μουσικές, εικαστικές, θεατροπαιδαγωγικές, έκφρασης, αφήγησης, κ.ά.– κατασκευές, παιχνίδια ρόλων, μοιράσματος εμπειριών, συνεργασίας της ομάδας κ.λπ. Προτείνονται επίσης ποικίλες πολυτροπικές αναφορές και συνδέσεις σε λογοτεχνικά, εικαστικά, οπτικοακουστικά και κινηματογραφικά έργα, όπως τραγούδια, παραμύθια, ταινίες, κουίζ, δημιουργίες άλλων παιδιών, διδακτικά σενάρια και εργαστήρια από εκπαιδευτικές πλατφόρμες και ψηφιακά αποθετήρια (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, Εργαστήρια Δεξιοτήτων – ΙΕΠ κ.ά.). Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά εκπαιδεύονται στις εικόνες και ταυτόχρονα οι εικόνες γίνονται ένα (ακόμη) εκπαιδευτικό εργαλείο.

 

Εγγραφείτε στη διαδικτυακή φόρμα για να μπείτε στο ειδικά διαμορφωμένο ελληνικό τμήμα του Films pour enfants με τις επιλεγμένες ταινίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προς αξιοποίηση υλικό. Τα φυλλάδια συνοδεύονται και από μια εργαλειοθήκη-κατάλογο δραστηριοτήτων που μπορούν, κατάλληλα προσαρμοσμένες ανάλογα με την τάξη, να αξιοποιηθούν με αφορμή οποιαδήποτε ταινία σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως η γλώσσα, τα εικαστικά, η μουσική, τα μαθηματικά ή η γυμναστική.     

Ετικέττες: animation, ekome, short films


Ενημέρωση: 16-04-2024 08:53 | Αρχείο Κατηγορίας Πολυμέσα