Σχεδιάστε αποτελεσματικά διαδικτυακά μαθήματα!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα διαδικτυακά μαθήματα δεν είναι πλέον η εξαίρεση όπως ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια αλλά σε πολλές περιπτώσεις γίνονται ο κανόνας. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι πολλά καθώς δεν έχουν τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου ενώ η ποικιλία των μαθημάτων είναι πια μεγάλη. Υπάρχουν φυσικά και κάποια μειονεκτήματα αλλά και αυτά με τον καιρό μειώνονται, καθώς οι ευκαιρίες να βρεις αυτό που ψάχνεις είναι όλο και περισσότερες.


Οι ευκαιρίες των διαδικτυακών μαθημάτων δεν είναι πολλές μόνο για τους μαθητές αλλά είναι και για τους καθηγητές. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να διδάξει ένα αντικείμενο, μπορεί πολύ εύκολα να σχεδιάσει ένα μάθημα και να το προσφέρει.


 


Για να μπορέσει να σταθεί στο ανταγωνιστικό πλέον τοπίο θα πρέπει να μείνει πιστός σε 4 αρχές: Θα πρέπει να υπακούσει στην εκάστοτε εκπαιδευτική πολιτική (της χώρας που θα γίνει το μάθημα, του ιδρύματος που θα το φιλοξενήσει κ.α.), θα πρέπει να κάνει προσεκτική και σε βάθος ακαδημαϊκή έρευνα, θα πρέπει το κέντρο του σχεδιασμού του μαθήματος να είναι ο μαθητής και θα πρέπει να αναζητήσει και εξωτερικούς αξιολογητές που με τις παρατηρήσεις τους θα τον βοηθήσουν να βελτιωθεί.

Ετικέττες: online, course, teacher, class


Ενημέρωση: 05-03-2014 08:05 (Δημιουργία: 04-03-2014 17:48) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα