Μαθητές παραδίδουν μάθημα σε μαθητές


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να γίνει πιο ενεργητική και αλληλεπιδραστική και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα αν εμπλέξουμε ενεργά τους μαθητές σε αυτή. Πολλές φορές τα αποτελέσματα τέτοιων σχεδίων εργασίας εκπλήσσουν με την αποδοτικότατη συνδιδασκαλία.
Σύμφωνα με τον Jordan Collier οι μαθητές μπορούν να διδάξουν άλλους μαθητές δημιουργώντας βίντεο και κινούμενα σχέδια. Ειδικότερα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές μπορούν να παρακινηθούν να δημιουργήσουν βίντεο με στόχο να διδάξουν τους συμμαθητές τους τα γνωστικά πεδία που επεξεργάζονται μέσα στην τάξη.
Στο άρθρο του ο Jordan Collier παρουσιάζει παραδείγματα από τη δική του εμπειρία καθώς και έναν οδηγό για το πως μπορεί να οργανωθεί η τάξη προκειμένου οι μαθητές να δημιουργήσουν τα δικά τους εκπαιδευτικά βίντεο.
Άλλωστε μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας του οπτικουακουστικού υλικού οι μαθητές ανασυνθέτουν τις γνώσεις που έλαβαν, επιλέγουν τα ουσιαστικότερα σημεία και πληροφορίες και επιπλέον αποκτούν ποικίλες ψηφιακές γνώσεις και εξοικειώνονται με τον τρόπο έκθεσης και απρουσίασης των εργασιών τους.


Ενημέρωση: 24-02-2014 21:34 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα