Από τι κινδυνεύουμε στο Facebook και τι πρέπει να κάνουμε αν πέσουμε θύματα απάτης;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όλοι (;) είναι στο Facebook, άρα πρέπει να μπούμε και εμείς για να  μην νοιώθουμε εκτός κοινωνικού συνόλου. Είναι όμως ένας ιστοχώρος όπου μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς; Τι γίνεται αν κάτι πάει στραβά; Ένας χρήσιμος οδηγός για τις συνηθισμένες απειλές που αντιμετωπίζουμε και το τι πρέπει να κάνουμε.


Το σημαντικό με ιστοχώρους σαν το Facebook είναι ότι τους εμπιστευόμαστε σημαντικά προσωπικά στοιχεία, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, αλλά και υλικό το οποίο θέλουμε να είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε λοιπόν ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ακόμα και στο ποιους επιλέγουμε σαν φίλους.


 


Στο πρώτο άρθρο βλέπουμε τις 9 πιο συνηθισμένες απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε ως χρήστες στο Facebook. Ανάμεσά τους είναι πολλά πράγματα που μπορεί να μας προκύπτουν καθημερινά, όπως να απαντάμε σε αιτήματα φιλίας που είναι ψεύτικα, να κάνουμε Like σε σελίδες που είναι ιοί, να λαμβάνουμε emails δήθεν από την ομάδα του Facebook ή ακόμα και να εγκαθιστούμε εφαρμογές που δεν γνωρίζουμε.


 


Αν το κακό γίνει, στο δεύτερο άρθρο βλέπουμε τις λύσεις σε περίπτωση που ο λογαριασμός μας πέσει θύμα hacker. Ακολουθούν βήματα όπως να αλλάξουμε τον κωδικό μας, να «καθαρίσουμε» τις εφαρμογές μας, να διαγράψουμε όλα τα ύποπτα μηνύματα και αναρτήσεις, αλλά και να κάνουμε ένα καλό scanning στον υπολογιστή μας.

Ετικέττες: facebook, κίνδυνοι, hackers


Ενημέρωση: 26-05-2011 09:31 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα