Πώς το google αλλάζει την μνήμη μας


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η τεχνολογία έχει φέρει όλο και περισσότερες πληροφορίες στη διάθεσή μας, αλλά μήπως μας κάνει να ξεχνάμε τα πράγματα πιο εύκολα; Το παρακάτω infographic δείχνει πώς το Google και τα εργαλεία του έχουν αλλάξει τον τρόπο που εντοπίζουμε και διατηρούμε τις πληροφορίες.


Όταν δεν είχαμε συνεχή πρόσβαση στο internet, έπρεπε να αναζητήσουμε «χειροκίνητα» τις πληροφορίες που θέλαμε και στη συνέχεια βρίσκαμε τρόπους για να απομνημονεύουμε τα πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε. Έτσι την επόμενη φορά που χρειαζόμασταν αυτές τις πληροφορίες, ήταν πιθανό να τις θυμόμαστε γιατί μας πήρε χρόνο η ανεύρεσή τους.


 


Σήμερα πλέον όταν αναζητούμε κάτι, προστρέχουμε προς στους «έμπιστους» υπολογιστές μας και δεδομένου ότι οι πληροφορίες είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες, δεν τις κωδικοποιούμε στο μυαλό μας. Έτσι την επόμενη φορά που θα τις χρειαστούμε δεν τις θυμόμαστε και θα πρέπει να τις αναζητήσουμε ξανά.


 


Οι συνέπειες αυτού του νέου τρόπου αναζήτησης πληροφοριών (θετικές και αρνητικές) περιγράφονται στο infographic που ακολουθεί.



Ενημέρωση: 24-01-2014 11:48 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα