Τα κοινωνικά δίκτυα ξεπερνούν τη διασκέδαση και μας κινητοποιούν.


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Άλλη μια χρήση των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook, έρχεται στην επιφάνεια. Πλέον, χρήσεις εκτός της διασκέδασης και της κοινωνικοποίησης αρχίζουν να γίνονται ευρέως γνωστές με όλο και περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιούν ότι τα δίκτυα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για πολλαπλούς σκοπούς.


Η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να φανούν χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις. Μια από αυτές είναι η περίπτωση των αστέγων ή κακοποιημένων ζώων.


 


Συχνά βλέπουμε σε αναρτήσεις στα δίκτυα ότι ζητούνται σπίτια να υιοθετήσουν ζωάκια που έχουν αφεθεί από τα αφεντικά τους στο δρόμο. Οι άνθρωποι που ανεβάζουν τις αγγελίες λένε ότι πολύ περισσότερος κόσμος ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο παρά με το να πάει από μόνος τους να δει τα ζώα τυχαία.


 


Άλλη μια πτυχή είναι η κακοποίηση των ζώων. Τα δίκτυα πλέον βοηθούν να γίνουν γνωστές περιπτώσεις κακοποίησης και το άρθρο μέσα αναφέρει χαρακτηριστικά περιστατικά που εξαιτίας αναρτήσεων στο Facebook, τα ζωάκια αυτά σώθηκαν.


 


Παρατηρούμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα ξεφεύγουν από την έννοια της διασκέδασης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να περάσουν ευαίσθητα μηνύματα για σοβαρά θέματα, ακόμα ίσως και σαν κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών.



Ενημέρωση: 23-05-2011 08:39 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα