Media Labs σε εννέα δημοτικές βιβλιοθήκες!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Εννέα βιβλιοθήκες από το σύνολο των περίπου 120 δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του δικτύου Future Library επιλέχθηκαν από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό ένα κομμάτι τους να μετετραπεί σε Μedia Lab.


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων είναι οι εννέα βιβλιοθήκες στις οποίες θα κατασκευαστούν τα εννέα Μedia Labs, με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τη βοήθεια της Google.


 


Οι βιβλιοθήκες που επιλέχθηκαν με κριτήρια τη βιωσιμότητά τους (κτιριακή υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, κατάρτιση προσωπικού κτλ.) και τη διάθεσή τους βιβλιοθήκης να συμμετάσχουν στη δράση και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή θα έχουν αποκτήσει ως το τέλος του χρόνου από ένα πλήρως εξοπλισμένο MEDIA Lab με απώτερο σκοπό να μετεξελιχθούν σε τοπικούς πυρήνες καινοτομίας και δημιουργικότητας. Από την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο μέχρι την ψηφιακή καταγραφή μιας μαρτυρίας, κι από το απλό σερφάρισμα στο Διαδίκτυο μέχρι την ηχογράφηση ενός τραγουδιού ή ενός ραδιοφωνικού σποτ.


 


«Τα MEDIA Lab», σύμφωνα με τον Δ. Πρωτοψάλτου, διαχειριστή της Future Library «θα δώσουν ευκαιρίες σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες να εκτεθούν στις τέχνες και την τεχνολογία, ν' αποκτήσουν πρόσβαση στη μάθηση και το παιχνίδι, να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιηθούν».



Ενημέρωση: 12-07-2013 08:51 (Δημιουργία: 12-07-2013 09:47) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα