Snapchat: Η εφαρμογή φαινόμενο που διχάζει!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Αποτελεί την πιο πρόσφατη μόδα στις ΗΠΑ, λέγεται snapchat και έχει ενθουσιάσει τους εφήβους. Διαφημίζεται ως ο νέος τρόπος για να μοιράζεσαι στιγμές με τους φίλους σου και ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή επικοινωνίας μέσω ...φωτογραφιών οι οποίες αυτοκαταστρέφονται σκοπίμως σε 10 δευτερόλεπτα χωρίς να αφήνουν ίχνη. Οι χρήστες smartphone μπορούν να στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο στους φίλους τους, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο, εάν προλάβει να το δει ο παραλήπτης και «θεωρητικά» διαγράφονται από τους διακομιστές (servers).


Ξεκίνησε ως εργασία από το Πανεπιστήμιο του Stanford πριν από δύο χρονια. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα μέσω αυτής της εφαρμογής τραβιούνται παγκοσμίως πάνω από 200.000.000 φωτογραφίες, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σχέση με το Φεβρουάριο, εκτοξεύοντας την αξία της εταιρείας στα 60.000.000 δολάρια. Η αύξηση μάλιστα της δημοτικότητας της εφαρμογής συγκρίνεται με τις πρώτες μέρες του Twitter και του Instagram.


 


Φυσικά κάτι που μπορεί να ξεκινήσει ως επικοινωνιακό μέσο μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε εργαλείο παρενόχλησης και εκφοβισμού. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς το γεγονός ότι οι εμπνευστές, κατέληξαν στην ιδέα του Snapchat μετά από ένα σκάνδαλο στις ΗΠΑ με πολιτικούς, που φάνηκε πως επιδίδονταν στο λεγόμενο “sexting”, κατανοεί τον κίνδυνο χρήσης της για παρενόχληση, υπό την ασπίδα της μυστικότητας. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία αρνείται το γεγονός και σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει τους απανταχού εφήβους τονίζει πως το υλικό που διαγράφεται από τους διακομιστές μπορεί να ανακτηθεί με λίγη παραπάνω προσπάθεια...



Ενημέρωση: 28-06-2013 09:25 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα