Ποιο το μέλλον της τεχνολογίας στην εκπαίδευση;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Από τη φύση της, η τεχνολογία αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το να καθίσταται προσιτή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι μια συνεχής πρόκληση. Στο άρθρο που προτείνεται φαίνεται πως το μέλλον στην εκπαίδευση δεν είναι μια συγκεκριμένη συσκευή. Τα iPads και άλλες κινητές τεχνολογία είναι το «τώρα». Παρά το γεγονός, ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον, πριν από τέσσερα χρόνια τα iPad δεν υπήρχαν.


Το μέλλον βρίσκεται στην πρόσβαση. Μάθηση και συνεργασία οπουδήποτε, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διδασκαλία και η μάθηση θα είναι κοινωνική. Τα σχολεία του μέλλοντος θα έχουν μια «παραδοσιακή» ομάδα των φοιτητών, καθώς και online που θα ζουν σε ολόκληρη τη χώρα ή ακόμα και τον κόσμο. Τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να κινούνται με αυτόν τον τρόπο με την εμφάνιση των MOOCs (massive open online courses).


 


Τα σχολεία, θα χρειαστούν μόνο ένα σημαντικό πράγμα για να είναι προετοιμασμένα για το μέλλον. Δεν θα χρειαστούν εγκατεστημένα λογισμικά, servers ή τοπικά αποθηκευμένα αρχείων. Τα σχολεία θα χρειαστούν μια ισχυρή γρήγορη σύνδεση στο internet. Οι υποδομές είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η νέα «in» συσκευή στο μέλλον. Αυτό που ξέρω, είναι τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να εφοδιάσει τις υποδομές τους, με το καλύτερο που μπορούν.



Ενημέρωση: 21-06-2013 08:46 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα