27 τρόποι για να προσέχουν οι μαθητές στην τάξη!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όλοι οι δάσκαλοι θα έχουν σίγουρα αντιμετωπίσει κατά καιρούς το πρόβλημα των απρόσεκτων ή αδιάφορων μαθητών, σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ακόμα και κάποιος που δεν έχει παιδαγωγικές γνώσεις, μπορεί να καταλάβει ότι οι φωνές δεν είναι η λύση που θα φέρει πίσω στα παιδιά το ενδιαφέρον για το σχολείο.


Το σημερινό Infographic μας δίνει όχι έναν και δύο αλλά 27 τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βεβαιωθούμε ότι οι μαθητές μας προσέχουν μέσα στην τάξη.


 


Ανάμεσα τους υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι που όλοι γνωρίζουμε, όπως το να μετακινήσουμε τον μαθητή που κάνει φασαρία ή να απομακρύνουμε ό,τι αποσπά την προσοχή τους ή να ρωτήσουμε τι έχουμε πει μόλις. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που δείχνουν στον μαθητή ότι μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα, «ισάξια» με τον δάσκαλο.


 


Μπορούμε για πατάδειγμα, να δημιουργήσουμε σχετικά παιχνίδια, να αφήσουμε τους ίδιους τους μαθητές να γίνουν δάσκαλοι στη θέση μας, να τους κάνουμε ομάδες και να τους στείλουμε να κάνουν επιτόπια έρευνα για ένα αντικείμενο.


 


Ενδιαφέρον έχει η τελευταία πρόταση του Infographic: Μερικές φορές βαριούνται οι μαθητές και μερικές φορές είναι βαρετός ο δάσκαλος.

Ετικέττες: student, teacher, classroom


Ενημέρωση: 17-06-2013 07:49 (Δημιουργία: 16-06-2013 08:52) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα