Τα κοινωνικά δίκτυα μας βοηθούν να βρούμε τις ρίζες μας.


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ακόμα μια χρήση των κοινωνικών δικτύων που αποκαλύπτεται σιγά σιγά, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πολλές φορές αναζητούμε τα γενεολογικά μας δέντρα με πολύ κόπο και το κυριότερο, χωρίς αποτέλεσμα. Τα κοινωνικά δίκτα προσφέρουν μια πιο άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό.


Η εύρεση των γενεολογικών μας δέντρων μπορεί να αποτελεί μια απλή άσκηση στο σχολείο αλλά μπορεί να είναι και το όνειρο μιας ζωής για κάποιον που δεν γνωρίζει τις ρίζες του.


 


Υπάρχουν στο διαδίκτυο πάρα πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, όπου με κάποιο μικρό χρηματικό αντίτιμο σου δίνουν πρόσβαση μέχρι και σε αρχεία και εφημερίδες παρελθόντων ετών. Διαδικασίες σαν αυτές όμως μπορεί να πάρουν πολύ καιρό με αμφίβολα αποτελέσματα. Πολλοί προσλαμβάνουν ακόμα και ιδιωτικούς ερευνητές για να κάνουν αυτή τη δουλειά γι'αυτούς.


 


Με τα κοινωνικά δίκτυα, όλο αυτό επιταχύνεται σημαντικά. Άνθρωποι έρχονται σε επαφή με χαμένους ή άγνωστους συγγενείς σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ εύκολο τρόπο.


 


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι'αυτόν τον σκοπό, για να βρίσκεις τους προγόνους σου και να μαθαίνεις πράγματα γι'αυτούς αλλά και ένα wiki όπου μπορεί ο καθένας να γράψει τη δική του προσωπική ιστορία.



Ενημέρωση: 20-05-2011 08:58 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα