Δημιουργώντας τέχνη και ψηφιακή τέχνη στο σχολείο


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Έχουμε συνηθίσει να λέμε για την βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα των διαφόρων tablets, σε μαθήματα όπως η ιστορία και τα μαθηματικά χωρίς να δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία στα καλλιτεχνικά μαθήματα. Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι η αξία του να δημιουργεί κανείς ένα έργο τέχνης με τις διάφορες εφαρμογές αλλά και με τα χέρια του, είναι ανεκτίμητη.


Εκτός από την ζωγραφική, τα tablets μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και στο μάθημα της μουσικής, καθώς με τις κατάλληλες εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στην ηχογράφηση, στο κούρδισμα των οργάνων κ.α. και έτσι να μένει περισσότερος χρόνος για εξάσκηση. Η τεχνολογία επίσης βοηθά τα παιδιά να είναι πολύ πιο δημιουργικά, είτε πρόκειται για μουσική, είτε για ζωγραφική. Μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και να χρησιμοποιούν ψηφιακά και αναλογικά εργαλεία για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

 

 

 

Όλοι οι δάσκαλοι συμφωνούν ότι η τέχνη που δημιουργείται με το σώμα είναι η σημαντικότερη για να κατανοήσει το παιδί την καλλιτεχνική διαδικασία αλλά δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες που δίνονται μέσω της τεχνολογίας.

Ετικέττες: art, iPad, school, class, student, teacher, applications


Ενημέρωση: 13-05-2013 08:05 (Δημιουργία: 12-05-2013 10:06) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα