Τα 27 χαρακτηριστικά του δασκάλου στον 21ο αιώνα.


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τεχνολογία αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ακόμα και οι νέοι που έχουν μεγαλώσει με αυτήν, κάποιες φορές δυσκολεύονται να την παρακολουθήσουν. Αναμενόμενο είναι λοιπόν για τους πιο μεγάλους ανθρώπους να είναι ακόμα πιο δύσκολο, ειδικά όταν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν και στο επάγγελμά τους, όπως οι δάσκαλοι.


Οι δάσκαλοι έχουν μια δυσκολία επιπλέον καθώς καθημερινά αντιμετωπίζουν τους μαθητές τους που είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, άρα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση για να είναι σε θέση και να τους προστατεύουν.


 


Στο infographic του άρθρου βλέπουμε τα 27 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο δάσκαλος του 21ου αιώνα. Πρέπει να κάνει διάλογο με τους μαθητές του και να ακούει και την δική τους άποψη. Πρέπει να αφήνει τους μαθητές να συνεισφέρουν και αυτοί στο μάθημά τους, όπως ακριβώς γίνεται με το περιεχόμενο στο συμμετοχικό διαδίκτυο όπου όλοι είμαστε δημιουργοί. Πρέπει ακόμα να τους αφήνει να χρησιμοποιούν τα κινητά τους και να τους μαθαίνει να χρησιμοποιούν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες με τον σωστό τρόπο.


 


Πόσοι δάσκαλοι άραγε έχουν την διάθεση να τα κάνουν όλα αυτά;

Ετικέττες: school, technology, student, teacher, infographic


Ενημέρωση: 15-04-2013 07:25 (Δημιουργία: 14-04-2013 09:14) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα