Βαθμολόγηση γραπτών με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Πώς θα σας φαινόταν να δίνατε εξετάσεις και αντί να παραδώσετε μια κόλλα η οποία θα βαθμολογούνταν μερικές εβδομάδες αργότερα από τον καθηγητή, να κάνατε κλικ σε ένα κουμπί «Αποστολής» και να λαμβάνατε αμέσως τη βαθμολογία σας από ένα λογισμικό το οποίο θα σας επέτρεπε αμέσως να ξαναδώσετε την εξέταση για να προσπαθήσουμε να βελτιώσετε το βαθμό σας.


Η EDX, η μη κερδοσκοπική επιχείρηση που ιδρύθηκε από το Harvard και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης για να προσφέρει μαθήματα στο διαδίκτυο, έχει εισαγάγει ένα τέτοιο σύστημα το οποίο και θα διαθέτει δωρεάν στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε ίδρυμα θέλει να το χρησιμοποιήσει. Το λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογεί δοκίμια φοιτητών και σύντομες γραπτές απαντήσεις, απαλλάσσοντας τους καθηγητές από αυτή τη διαδικασία.


 


Η νέα υπηρεσία αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη στην εκπαιδευτική κοινοπραξία σχετικά με το ρόλο της αυτοματοποίησης στον τομέα της εκπαίδευσης. Αν και αυτοματοποιημένα συστήματα βαθμολόγησης για ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού-λάθους είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα, η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στη βαθμολόγηση ανοιχτών απαντήσεων αντιμετωπίζεται ακόμα με δυσπιστία από τους εκπαιδευτικούς.



Ενημέρωση: 05-04-2013 08:37 (Δημιουργία: 04-04-2013 22:06) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα