Facebook και Twitter βοηθούν μαθητές και φοιτητές.


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Το Facebook και το Twitter χρησιμοποιήθηκαν αρχικά σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως για να συνδεθούν οι μαθητές μεταξύ τους. Τώρα, η ικανότητα του κάθε ιστότοπου να προκαλέι την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των υποψηφίων φοιτητών και της διοίκησης διευκολύνει την μετάβαση για τους μαθητές , ιδιαίτερα εκείνους που υποεκπροσωπούνται.


«Δεν υπάρχει κόστος για τους φοιτητές που χρησιμοποιούν το Facebook και ως πλατφόρμα, είναι κάτι που γνωρίζουν ήδη. Έτσι τα σχολεία προσπαθούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην τεχνολογία για να προσφέρουν τα βασικά μηνύματα και τις πληροφορίες που θέλουν οι φοιτητές τους να έχουν μέσα από αυτό», λέει Alexandra Bernadotte, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Beyond 12, μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να γεφυρώσει την επικοινωνία μεταξύ διοικήσεων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφοιτήσουν πιο πολλοί υποεξυπηρετούμενοι φοιτητές.

 

 

 

Η οργάνωση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογίες όπως το Facebook και άλλα εργαλεία για να προσφέρει ενημέρωση σε μαθητές χαμηλών εισοδημάτων και μειονοτήτων. Για τους μαθητές αυτούς, η ανεπαρκής ακαδημαϊκή προετοιμασία, καθώς, και η έλλειψη οικονομικής παιδείας αντιμετωπίστηκαν σημαντικά μέσα από τα social media.



Ενημέρωση: 29-03-2013 08:07 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα