Μπορούν οι μαθητές να πάρουν τον έλεγχο;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι μαθητές, με την βοήθεια των δασκάλων τους και της τεχνολογίας, μπορούν πλέον να καθοδηγήσουν την εκπαίδευσή τους όπου εκείνοι επιθυμούν. Ο συγγραφέας του βιβλίου "Who Owns the Learning: Preparing Students for Success in the Digital Age" Alan November, περιγράφει τις εμπειρίες του και προτρέπει για αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος.


Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το σχολείο, με τους κανόνες του αλλά και με τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, δεν προετοιμάζει κατάλληλα τους μαθητές για την πραγματική ζωή, ούτε καν για την αγορά εργασίας. Θα πρέπει λοιπόν τα παιδιά να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες.


 


Ένας τρόπος για παράδειγμα είναι να προσφέρουν στους δασκάλους τους άμεσα σχόλια για τις γνώσεις που λαμβάνουν. Έτσι θα μπορούν σε συνεργασία να κατευθύνουν την διαδικασία όπου είναι καλύτερο και πιο εποικοδομητικό και για τους δύο. Ακόμα, τα προβλήματα που θα καλούνται να λύνουν τα παιδιά, δεν θα πρέπει να είναι στεγνά και ατομικά. Αντίθετα θα πρέπει να είναι ικανά να λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα και μάλιστα σε συνεργασία μεταξύ τους, σε κοινότητα.


 


Πόσα από αυτά που προτείνει το άρθρο μπορούν άραγε να γίνουν πραγματικότητα;

Ετικέττες: teacher, class, student, education


Ενημέρωση: 25-02-2013 08:06 (Δημιουργία: 24-02-2013 10:22) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα