Οι 6 κυριότερες προκλήσεις για την εκπαιδευτική τεχνολογία


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τεχνολογία στην εκπαίδευση προσφέρει νέες ευκαιρίες, νέες ιδέες και περισσότερες διεξόδους αλλά ταυτόχρονα αλλάζει ολοκληρωτικά το τοπίο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ανατρέπει πολλά από όσα ξέραμε μέχρι τώρα και φέρνει νέες προκλήσεις στο προσκήνιο.


Υπάρχουν πολλών ειδών προκλήσεις  και εμπόδια, πολλά από αυτά σε τοπικό επίπεδο της κάθε κοινότητας λόγω των ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να υπάρχουν. Είναι όμως και έξι βασικές προκλήσεις, που αφορούν την πλειοψηφία των χρηστών.


 


Για παράδειγμα οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι δεν έχουν ακόμα τις γνώσεις που απαιτούνται για την πλήρη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις διαδικασίες. Τα νέα εκπαιδευτικά μοντέλα έρχονται σε ρήξη με τα αντίστοιχα παραδοσιακά κάτι που χωρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα σε στρατόπεδα. Η ανάγκη για πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση μεγαλώνει αλλά οι συνθήκες δεν μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα αυτή τη ζήτηση.


 


Αυτές οι βασικές προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ετικέττες: technology, education


Ενημέρωση: 18-02-2013 11:20 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα