HyFlex: Το νέο μοντέλο μάθησης!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το HyFlex δεν είναι κάτι ιδιαιτέρως καινούριο καθώς υφίσταται από το 2006 και ήδη μπορούμε να το δούμε να εφαρμόζεται σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής. Στην ουσία είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακής και διαδικτυακής μάθησης που ο φοιτητής μπορεί πολύ απλά να φέρει στα μέτρα του!


Επειδή δεν έχουν όλοι οι φοιτητές τις ίδιες δυνατότητες αλλά ούτε και τις ίδιες υποχρεώσεις και χρόνο, με το HyFlex μπορούν να επιλέξουν το επίπεδό τους και τον τρόπο με τον οποίον θέλουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, παραδοσιακά, στην τάξη ή και τα δύο. Έτσι οι φοιτητές έχουν τον έλεγχο της εκπαίδευσής του κάτι που τους κάνει να δένονται περισσότερο με την όλη διαδικασία.


 


Φυσικά πάντα υπάρχουν και τα εμπόδια σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Για παράδειγμα πρέπει το σχολείο να υποστηρίζει την χρήση της τεχνολογίας αλλά και να έχει ανθρώπους που να μπορούν να την χειριστούν. Ακόμα, πρέπει και οι ίδιοι οι φοιτητές να είναι εξοικειωμένοι αρκετά με την τεχνολογία αλλά και να κατανοούν ακριβώς τι ζητάει από αυτούς το υβριδικό αυτό μοντέλο μάθησης.

Ετικέττες: HyFlex, learning, online, traditional


Ενημέρωση: 21-01-2013 07:57 (Δημιουργία: 20-01-2013 17:45) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα