Μάθηση και τεχνολογική "παγκοσμιοποίηση"


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Ο τρόπος μάθησης, πληροφόρησης και επικοινωνίας έχει σημαντικά αλλά ξει τις τελευταίες δεκαετίες. Νέα τεχνολογικά μέσα κάνουν την εμφανισή τους και σε συνδυασμό με τη συμμετοχικότητα του διαδικτύου αλλάζουν τον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος μαθαίνει.


Στο άρθρο που ακολουθεί ο Nick Morrison αναφέρει και προσπαθεί να εντοπίσει τον τρόπο που η τεχνολογία σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση συνδεόνται και βέβαια δημιουργούν νέους δρόμους μάθησης και επικοινωνίας.
Διαφορετικά σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιλέγουν να συνεργαστούν από απόσταση χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του διαδικτύου προκειμένου να γνωρίσουν τον τρόπο εκπαίδευσης και μάθησης σε άλλες χώρες. Βίντεο, chat, άμεσα μηνύματα, φωτογραφίες και ιστολόγια επιστρατεύονται προκειμένου να δημιουργηθεία μία κοινής συμμετοχής τάξη στο διαδίκτυο με μαθητές από όλο τον κόσμο.
Στο άρθρο που ακολουθεί περιγράφονται οι τρόποι που αυτό είναι δυνατό καθώς και γνωστά παραδείγματα σχολείων και ιστοχώρων που προάγουν την παγκόσμια συνεργασία μέσα από την τεχνολογία.



Ενημέρωση: 07-11-2012 00:22 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα