Είμαστε σπουδαστές των social media!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Το να είσαι φοιτητής σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές γενιές. Πολλοί από τους γονείς μας θυμούνται την τραυματική εποχή όπου οι εργασίες δακτυλογραφούνταν σε γραφομηχανή και απτό χαρτί, την εποχή πριν από το Microsoft Word. Τώρα, η ζωή στο σχολείο χωρίς πρόσβαση σε έναν υπολογιστή είναι εξίσου τραυματική. Σε ένα κοινωνικό κόσμο γεμάτο με ενημερώσεις κατάστασης, tweets, αναρτήσεις blog και γενικά διασύνδεσης, είναι θαύμα που το μυαλό μας δεν έχει ακόμη εκραγεί.


Ωστόσο, οι δεξιότητες που αποκτούμε ως λάτρεις των μέσω κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικές και πολύτιμες στη σημερινή αγορά εργασίας. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε από το CNN, οι αγγελίες για θέσεις εργασίας που αναζητούν δεξιότητες στα social media αυξήθηκαν 87% από το προηγούμενο έτος. Φαίνεται λοιπόν ότι η εκπαίδευση μας πρέπει να μας παρέχει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για μας να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί υποψήφιοι εργασίας στον «πραγματικό κόσμο» - έστω και αν ο κόσμος αυτός είναι όλο και πιο «εικονικός».


 


Η έννοια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσεται ε κάτι περισσότερο από μια μόδα - είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας και του τρόπο που επικοινωνούμε. Ως εκ τούτου, αξίζει μιας ποιοτικής εξέτασης στην τάξη. Τα social media είναι εδώ για να μείνουν και η εκπαίδευση μας θα πρέπει να μας προετοιμάζει με τις απαραίτητες δεξιότητες για έναν όλο και πιο δικτυωμένο κόσμο.



Ενημέρωση: 19-10-2012 09:12 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα