Τι να κάνετε αν το σχολείο σας απαγορεύσει χρήσιμες ιστοσελίδες!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η Αμερικανική Ένωση Σχολικών Βιβλιοθηκονόμων έχει ορίσει την 3η Οκτωβρίου ως ημέρα ενημέρωσης για τις αποκλεισμένες ιστοσελίδες (Banned Websites Awareness Day). Την ημέρα αυτή επιχειρείται η προώθηση της συνειδητοποίησης του κατά πόσο το υπερβολικά περιοριστικό φιλτράρισμα των ιστοσελίδων επηρεάζει την εκπαίδευση των μαθητών.


Ο διάλογος γύρω από το φιλτράρισμα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάλληλη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εν γένει υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας στο σχολείο καθώς και τη λογική του φέρνω τη δική μου συσκευή στην τάξη.


 


Σε πρόσφατη έρευνα σε περίπου 700 καθηγητές, διευθυντές και σχολικούς βιβλιοθηκάριους 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είχαν κάπως περιοριστικές πολιτικές πρόσβασης σε εργαλεία του Web 2.0 ενώ το 23% δήλωσε ότι είχε πολύ περιοριστικές πολιτικές. Τι θα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί όταν προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα που είναι αποκλεισμένη από το φίλτρο του σχολείου; Το άρθρο της Tina Barseghian δίνει εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές!



Ενημέρωση: 05-10-2012 08:00 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα