Εκπαιδευτικές μαρτυρίες για την χρήση των κινητών τηλεφώνων


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Παλαιότερα η χρήση των κινητών τηλεφώνων περιορίζοταν σε κλήσεις και σε αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή εικονομηνυμάτων. Με την ανάπτυξη και την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων και γενικότερα των φορητών συσκευών τα κινητά τηλέφωνα απέκτησαν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα ως η πιο συνηθισμένη και χρησιμοποιημένη συσκευή από μαθητές και φοιτητές.
Στο άρθρο της η Emma Drury συλλέγει εκαπιδευτικές συμβουλές για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων καθώς και τρόπους που εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο στο μάθημά τους.
Στα σχόλια και τις μαρτυρίες των εκπαιδευτικών διαπιστώνουμε πως τα κινητά τηλέφωνα δεν χρησιμοποιούνται μόνο από εκπαιδευτικούς της Πληροφορικής αλλά από διάφορες εκαπιδευτικές ειδικότητες όπως από καθηγητές γεωγραφίας, καθηγητές οικονομίας, φιλόλογους και εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και βέβαια από δειυθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων.
Τα κίνητά αντιμετωπίζονται ως εποπτικά υλικά, μαθητές και φοιτητές διαμοιράζονται σε άλλες πλατφόρμες άμεσα πολυμεσικό υλικό σχετικό με το μάθημα, ενημερώνουν ιστολόγια και ιστοσελίδες και βέβαια διαμοιράζονται πληροφόρίες και μηνύματα για το τι συμβαίνει εκπαιδευτιkά στο μάθημα.


Ενημέρωση: 26-09-2012 08:24 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα