Ανήλικοι και Facebook


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Παιδιά, από την ηλικία των οκτώ ετών, δημιουργούν λογαριασμούς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, χρησιμοποιώντας μια δεύτερη ημερομηνία γέννησης που τους βάζει πάνω από το όριο ηλικίας. Εκτιμάται πως 5,6 εκατομμύρια παιδιά είναι στο Facebook, ένας αριθμός που όπως λένε οι ειδικοί περιλαμβάνει πολλούς λογαριασμούς που δημιουργούνται με τη βοήθεια των γονιών.


Σε μια μικρή έρευνα σε 100 παιδιά ηλικίας 8, 9 και 10 ετών, στη Νέα Ζημανδία, τα 66 είχαν λογαριασμό στο Facebook, με μέσο όρο 320 φίλους κάτι που δείχνει πως οι γονείς ανατρέφουν μία γενιά παιδιών με δύο ημερομηνίες γέννησης. Παρόλα αυτά το Facebook έχει σημειώσει κάποια πρόοδο στον εντοπισμό των προεφήβων και στον αποκλεισμό τους από την ιστοσελίδα. Μια έκθεση μελέτης καταναλωτών έδειξε ότι το Facebook διαγράφει περίπου 800.000 χρήστες ηλικίας κάτω των 13 σε ένα χρόνο, μέσω μιας κλιμακωτής διαδικασίας ελέγχου, την οποία η εταιρεία αρνείται να περιγράψει.


 


Ο σύμβουλος για την ασφάλεια στο Internet John Parsons αναφέρει: «Τα παιδιά έχουν την πραγματική ηλικία τους όταν παίρνουν δώρα και μια άλλη που δημιουργείται για να κερδίσουν την είσοδό τους στα κοινωνικά δίκτυα. Μοιάζουν με τους εφήβους που χρησιμοποιούν πλαστές ταυτότητες για να πιουν αλκοόλ σε κάποιο μπαρ». O Larry Magid, ο οποίος υπηρετεί στην συμβουλευτική επιτροπή του Facebook αναφέρει πως έχουν γίνει προσπάθειες επί του θέματος, αλλά δε βρέθηκε κάποιος αποτελεσματικός τρόπος ώστε να εντοπίζεται εάν τα παιδιά ψεύδονται όταν βρίσκονταν online.



Ενημέρωση: 21-09-2012 10:26 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα