Το Twitter πάει νηπιαγωγείο


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα συλλογικά μέσα αλλά και ειδικότερα τα διαδικτυακά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση και αυτό πλέον είναι μία πραγματικότητα. Αυτό που ίσως είναι λιγότερο συνηθισμένο είναι η χρήση των μέσων αυτών από το νηπιαγωγείο.
Συχνά ο όρος διαδίκτυο ή συλλογικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στους γονείς, είτε στους εκπαιδευτικούς δημιουργεί άγχος, φόβο και βέβαια απορία για το πως μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στις μέρες μας.
Παράλληλα, πολλές φορές τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης τα κατηγοριοποιούμε αυθαίρετα σε ηλικίες υποθέτοντας πολλές φορές πως κάποια από αυτά δεν έχει νόημα να αναφερθούν σε προγράμματα πρωτοβάθμιας εκαπίδευσης σχεδόν καθόλου.
Όπως πολλές φορές έχει επαναληφθεί τα παιδιά από βρέφη έρχονται σε επαφή πλέον με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και έτσι ζητούμενο της εκαπιδευσής τους είναι η απόκτηση ψηφιακών ικανοτήτων.
Στο άρθρο που ακολουθεί το οποίο έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο kindergartenlife αναφέρεται ο τρόπος που το Twitter έχει εισβάλει στο ΄χωρο και στην καθημερινότητα ενός νηπιαγωγείου.
Ο εκπαιδευτικός εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται τη χρήσηκαι το σκοπό του μικρο-ιστολογίου προκειμένου αυτό να γίνει αγαπητό και κατανοητό στα παιδιά αυτής της ηλικίας.
Ο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και αγαπητός χαρακτήρας του twitter μπορεί να τραβήξει την προσοχή των παιδιών και μέσα από την απλή ερώτηση μπορεί να δημιουργηθεί ένα αυθόρμητο σχέδιο εργασίας με πολλές επεκτάσεις.


Ενημέρωση: 13-09-2012 00:09 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα