Έξι συμβουλές για ασφάλεια στα social media


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας site  κοινωνικής δικτύωσης  για να επικοινωνούμε, και να διατηρούμε τις σχέσεις μας με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους. Χρησιμοποιούμε επίσης το κοινωνικό διαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών, όταν ψάχνουμε για απαντήσεις.


Με τέτοια εκτεταμένη χρήση πολλής κόσμος καθημερινά ανησυχεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του online, καθώς στη βασική του μορφή, ο κοινωνικός ιστός ενθαρρύνει ανταλλαγή και ευρύτερη συμμετοχή που μπορεί να οδηγήσει σε έναν πολύ πιο χαλαρό έλεγχο των ιδιωτικών επαφών και των προσωπικών πληροφοριών online.


 


Ο έλεγχος της χρήσης των προσωπικών πληροφοριών απαιτεί την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα δικαιώματα που εκχωρεί κάποιος στο δημόσιο προφίλ του στα διάφορα social media που χρησιμοποιεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή το κοινωνικό web είναι δημόσιο και όλα όσα μοιράζονται και δημοσιεύονται σε αυτό αφήνουν ένα μόνιμο αρχείο της αλληλεπίδρασης. Το άρθρο παρέχει μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρούνται τα κοινωνικά προφίλ, ιδιωτικά.



Ενημέρωση: 22-06-2012 10:02 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα