Θέλεις να κάνεις μάθημα; Καρφίτσωσέ το


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Σε προηγούμενα άρθρα μας αναφερθήκαμε στην νέα τάση που επικρατεί και αφορά στο νέο κοινωνικό δίκτυο το Pinterest. Το Pinterest και κερδίζει έδαφος και θαυμαστές με το σχεδιασμό του αλλά και με το σχεδιαστικό του ύφος.
Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθέι και με εκπαιδευτικό τρόπο και να γίνει ακόμα ένα συλλογικό εργαολείο που θα εμπλουτίσει τη μαθησιακή διδασκαλία;
Στο άρθρο του ο Terry Heick μας προτείνει 5 τρόπους με τους οποίους το Pinterest μπορεί να αποτελέσει μία εκπαιδευτική διαδικασία.
Αρχικά, οι διάφορες κατηγορίες που έχει και δημιουργεί στον προσωπικό μας "πίνακα ανακοινώσεων" είναι μία ενδιαφέρουσα παράμετρο που μας επιτρέπει να κατηγοριοποιούμε τα "pin" μας. Επομένως, επιλέγουμε να εμφανίζεται στον πίνακά μας η κατηγορία "Εκπαίδευση" και στη συνέχεια δημιουργούμε τα δικά μας "pin", είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως μαθητές που αφορούν σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Στη συνέχεια, μπορούμε να προσθέσουμε για το θέμα αυτό σχετικά άρθρα, φωτογρφίες και υπερσυνδέσμους.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές είναι πολύ πιο εύκολο και διασκεδαστικό να βρουν επιπλέον πηγές για να προσθέσουν στις δικές τους, αλλά συγχρόνως μπορεί να αποτελέσει και την πλατφόρμα συμμετοχής και των γονέων στο μάθηαμ με την συνεισφορά και των δικών τους "pin".


Ενημέρωση: 21-02-2012 00:00 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα