Συλλογικά δίκτυα και ..γονείς


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Είναι γεγονός πως οι γονείς ανησυχούν και προβληματίζονται για το χρόνο που καταναλώνουν τα παιδιά τους κάθε ηλικίας στη χρήση των συλλογικών δικτύων. Facebook, twitter, you tube, Google+ και άλλα πολλά αποτελούν καθημερινή ενασχόληση παιδιών για διασκέδαση, επικοινωνία, παιγνίδι και ενημέρωση.
Τι πρέπει όμως να προσέχουν οι γονείς και πως μπορούν να είναι ήρεμοι με τη χρήση των δικτύων αυτών στη σημερινή εποχή και πραγματικότητα;
Ο Neil Vidyarthi στο άρθρο του εντοπίζει τα βασικά σημεία στη σχέση γονείς- παιδιά- συλλογικά δίκτυα προσπαθώντας να χαρτογραφήσει ποια ακριβώς θα πρέπει να είναι η στάση των γονέων, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πλοηγούνται αλλά και να είναι πολίτες του διαδικτυακού κόσμου με ασφάλεια.
Οι συμβουλές του απλές και βασικές.
Καταρχάς, θα πρέπει να γίνει συζήτηση με το παιδί από μικτή ηλικία για το διαδίκτυο αλλά και για τα συλλογικά μέσα, προκειμένου όπως κάθε σημαντική πληροφορία να την πληροφορηθεί το παιδί από τους γονείς για να τη μάθει σωστά.
Με τον τρόπο αυτό κτίζεται μία σχέση εμπιστοσύνης που είναι πολύ βασική και απαραίτητη για την πλοήγηση στο διαδικτυακό άγνωστο κόσμο.
Καλό είναι οι γονείς να είναι φειδωλοί στοις προσωπικές πληροφορίες που διαμοιράζονται για το παιδί τους στα διάφορα συλλογικά δίκτυα που διατηρούν λογαριασμούς (όνομα, ηλικία, γενέθλια, όνομα σχολείου. Με τον ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να "διαδάξουν" στο παιδί σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά έτσι ώστε και το ίδιο να είναι πολύ προσεκτικό στις φωτογραφίες που σκέφτεται να ανεβάσει.
Τέλος, ενημερωθείτε για όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν και μπορούν να σας βοηθήσουν να "εποπτεύεται" τη διαδικτυακή πορεία των παιδιών σας.


Ενημέρωση: 14-02-2012 00:26 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα