Infographic για τον τρόπο με τον οποίο τα social media επηρεάζουν το μυαλό μας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η χρήση των social media είναι πλέον τόσο εκτεταμένη, που έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους γύρω μας. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συρρέουν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Google +, γίνεται σαφές ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδρούν σημαντικά όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο μυαλό μας.


Οι επιστήμονες εξετάζουν τις επιπτώσεις που έχει η χρήση των social media στις γνωστικές λειτουργίες και την ανάπτυξη, στην ικανότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλών διεργασιών, στη συγκέντρωση και στη μνήμη, ενώ μιλούν και για εθισμό στο Internet και τα social media.


 


Πρώτη και κύρια συνέπεια είναι η έλλειψη συγκέντρωσης. Ο μέσος χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα, ενώ 10 χρόνια πριν ήταν περίπου 12 λεπτά! Για να ρίξει περισσότερο φως σε αυτά τα φαινόμενα, η Assisted Living Today έχει δημιουργήσει ένα infographic με τίτλο: «Πώς τα Social Media καταστρέφουν τους εγκεφάλους μας».



Ενημέρωση: 04-01-2012 08:36 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα