Νέοι κανονισμοί θέτουν όρια στην online «φιλία» καθηγητών και μαθητών


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Οι αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α. αναγκάζονται να επιβάλουν νέους αυστηρούς κανονισμούς που απαγορεύουν τις προσωπικές συζητήσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών μέσω κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακών μέσων όπως το Facebook και το Twitter, μετά από καταγγελίες και σκάνδαλα για κακή χρήση τους από τους πρώτους.


Ορισμένοι καθηγητές αποτελούν παράδειγμά προς αποφυγήν, καθώς κοινοποιούν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή από όσες χρειάζεται να γνωρίζουν οι μαθητές τους ή δημοσιεύουν ακατάλληλα σχόλια και φωτογραφίες σχετικές με το sex και το αλκοόλ στα διαδικτυακά τους προφίλ. Δεν λείπουν δε και οι περιπτώσεις καθηγητών που μέσω των κοινωνικών δικτύων αναπτύσσουν ανάρμοστες σχέσεις με τους μαθητές τους σε σημείο να φτάνουν σε σεξουαλική παρενόχληση.


 


Οι διευθυντές των σχολείων υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών χρησιμοποιεί σωστά τα social media, βρίσκουν όμως όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη να περιορίσουν την επαφή δασκάλου-μαθητή. Όσον αφορά στους καθηγητές που έχουν ενσωματώσει με κατάλληλο και θεμιτό τρόπο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διδασκαλία τους, ανησυχούν πως κάθε φορά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας κάποιο περιστατικό ανάρμοστης χρήσης, αναγκάζονται να κάνουν πολλά βήματα πίσω.



Ενημέρωση: 21-12-2011 08:46 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα