Top 30 των καλύτερων Wiki


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αλήθεια είναι πως οι εξελίξεις στον εκπαιδευτικό χώρο σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση είναι ραγδαίες και άμεσες. Σταδιακά όλα τα νέα εργαλεία του Ιστού 2ης γενιάς εμπλέκονται στη διδακτική διαδικασία, έτσι μιλάμε για wiki στην εκπαίδευση, που άλλωστε αποτελεί το από ορισμού κατεξοχήν συνεργατικό εργαλείο και συλλογικό μέσο.
Ο Jeff Dumn στο άρθρο του για πρώτη φορά συγκεντρώνει έναν κατάλογο με τα καλύτερα εκπαιδευτικά wiki που θα έπρεπε να δούμε ως παραδείγματα δια βίου μάθησης αλλά και καλές εκπαιδευτικές πρακτικές.
Τα παραδείγματα αυτά αποτελούν τρόπους που οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν τις ιστοσελίδες συνεργατικής γραφής προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δυναμικό ψηφιακό περιβάλλον μάθησης
Στον κατάλογο θα βρείτε παραδείγματα για wiki στη κλασική μαθησιακή διαδικασία, για wiki στην τέχνη και για wiki σε ποικίλα άλλα γνωστικά θέματα.
Ο κατάλογος των wikis που αναφέρεται στο άρθρο και που συγκεντρώθηκαν από τον Jeff Dumn είναι μόνο έν μικρό δείγμα από τα καλύτερα ανοικτά και προσβάσιμα σε όλους wikis που είναι διαθέσιμες.
Δείτε τον πλήρη κατάλογο στον σύνδεσμο που ακολουθεί.


Ενημέρωση: 20-12-2011 11:00 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα