Το Twitter μας κάνει καλύτερους συγγραφείς


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Κατά καιρούς πολλά από τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατηγορηθεί πως ουσιαστικά προωθούν ένα σύντομο λόγο, χωρίς σύνταξη, χωρίς περιγραφές με πολλές συντμήσεις και με πολλά greek-english.
Πολλοί εκπαιδευτικοί ενώ αποδέχονται τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δικτύων θεωρούν πως η εξοικείωση των παιδιών με αυτά αλλά και των ενηλίκων οδηγεί σε μείωση της συγγραφικής τους ικανότητας και της έκφρασής τους μέσω του γραπτού λόγου.
Στο άρθρο της η Amanda Cosco επιχειρηματολογεί και υποστηρίζει το Twitter ως ένα δυναμικό εργαλείο που δεν μειώνει τη γραπτή μας ικανότητα αντιθέτως ενισχύει την περιεκτικότητά μας σε όσα θέλουμε να γράψουμε.
Αναφέρει ουσιαστικά πως ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων ωθεί τους χρήστες να είναι πιο ακριβείς και περιεκτικοί στα λεγόμενά τους.
Επιπλέον, το γεγονός πως τα tweets είναι πολλά κατά τη διάρκεια της ημέρας ουσιαστικά καλλιεργεί μία γραπτή έκφραση συνεχιζόμενη.
Επιπλέον, δέχεται πως πολλοί χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους στο twitter χωρίς ουσιαστικά να εκφράζονται σωστά αλλά πολλοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς διατηρούν λογαριασμό στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο για να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους θαυμαστές τους αλλά και για να "αποτυπώνουν" σύντομα γραπτά αριστουργήματα.
Διαβάστε το ενδιαφέρον αυτό άρθρο και σίγουρα θα σας κάνει να σκεφτείτε το twitter διαφορετικά και ίσως ως ένα δημιουργικό μικρο-ιστολόγιο.


Ενημέρωση: 08-11-2011 10:56 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα