Πες την ιστορία σου ..


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η τυπική εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και το λεγόμενο "κλασικό" μάθημα στις αίθουσες για πολλούς εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές έχει αλλάξει.
Οι νέες τεχνολογίες, τα ποικίλα εκπαιδευτικά μέσα καθώς και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχει μετατρέψει τη διδασκαλία σε μία νέα και πιο δυναμική διαδικασία.
Πολλές φορές γίνεται λόγος για τη χρήση της ψηφιακής αφήγησης σε πολλά γνωστικά αντικείμενα ως μία νέα μορφή δημιουργικής μάθησης και διδασκαλίας. Νέα εργαλεία έχουν αναπτυχθεί προσανατολισμένα σε αυτή την κατέυθυνση με αποτέλεσμα οι ιστορίες που δημιουργούν οι μαθητές να αποτελούν τη σχολική τους εργασία.
Στο παρακάτω άρθρο του ο Jeffrey Thomas αναφέρει πως τυχαία ελέγχοντας απλά τον λογαρισμό του στο twitter "έπεσε" στον σύνδεσμο του γνωστού εργαλείου ψηφιακής αφήγησης το Storify και πως αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικές εκπαιδευτικές χρήσεις όπως να δημιουργούν αλληλεπιδραστικές ιστορίες με τη χρήση των κοινωνικών μέσων ή να δημιουργούν ιστορίες που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται στο άρθρο.


Ενημέρωση: 28-10-2011 14:59 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα