Τα διαμάντια της γνώσης


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Με την ανάπτυξη και τη συνεχιζόμεη εξέλιξη του Web 2.0 πολλά εργαλεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους διωκδικόντας την πρότίμησή μας. Μία παό τις νέες εφαρμογές του διαδικτύου 2ης γενιάς είναι και οι εννοιολογικοί χάρτες. Χάρτες εκπαιδευτικοί, προσωπικοί χάρτές που ουσιαστικά αποτελούν ένα κομμάτι μεγαλύτερου δικτύου.
Η Michelle Lamar μέσα από το ιστολόγιό της περιγράφει την εμεπιρία της αλλά και τις εντυπώσεις της για ένα εργαλείο που συνδυάζει τις ιδιότητες της εννοιολλογικής χαρτογράφησης αλλά και του κοινωνικού δικτύου.
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για να χρησιμοποιείσετε ένα νέο εργαλείο όπως το Pearl Tree μέσα από τα μάτια μίας μητέρας.
Τι είναι όμως το Pearl Tree και γιατί διεκδικεί μία θέση στα αγαπημένα μας εργαλεία;
Πρόκειται για ένα πολύ απλό εργαλείο που σου επιτρέπει να οργανώνεις σε θεματικές ενότητες τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες, τα βίντεο αλλά και τις φωτογρφίες σου. Και όλα αυτά σε ένα πολύ ελκυστικό γραφικό περιβάλλον που αποτελείται από δέντρα που έχουν ως φρούτα μαργαριτάρια.
Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου δέντρο ή να σχολιάσεις και να προσθέσεις κάτι στο δέντρο κα΄ποιου φίλου σου. Μέσα από τα δέντρα που δημιουργείς ουσιαστικά ανήκεις σε μία ομάδα που μοιράζεται το κοινό ενδιαφέρον για τα βίντεο, τη μουσική, τις φωτογραφίες, τα σχόλια ή τις ιδέες που έχεις ανεβάσει.
Διαβάστε το άρθρο και δείτε όλα τα απλά βήματα για να εγγραφείτε στο Pearl Tree.


Ενημέρωση: 14-10-2011 17:19 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα