Οι γονείς, οι πιο σημαντικοί σύμμαχοι του σχολείου!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το ότι η οικογένεια, και οι γονείς πιο συγκεκριμένα, είναι σημαντικοί κρίκοι της αλυσίδας για να είναι ένα παιδί επιτυχημένο αλλά και ευτυχισμένο στο σχολείο είναι κάτι που μάλλον αποτελεί κοινή λογική. Το σκεφτόμαστε όλοι, το πιστεύουμε όλοι και το θεωρούμε και λογικό, αναμενόμενο. Το επιβεβαιώνουν όμως και οι αντίστοιχες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και δείχνουν ότι το 96% των δασκάλων θεωρούν ότι η θετική σύμπλεξη των γονιών έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην απόδοση των μαθητών. 


Μια καλή συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιδόσεις, σε καλύτερη συμπεριφορά των μαθητών αλλά και σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε είναι κάτι απλό που μπορεί να γίνει χωρίς προσπάθεια. 

 

Στο σημερινό άρθρο, κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορείτε να βρείτε οδηγούς και ιδέες για το πώς μπορείτε να εμπλέξετε θετικά τους γονείς των μαθητών σας στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία, με τρόπο που θα ωφεληθούν όλες οι πλευρές: και το σχολείο με τους εκπαιδευτικούς, και οι γονείς αλλά και οι μαθητές που είναι και η σημαντικότερη πλευρά. 



Ενημέρωση: 18-04-2023 10:06 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα