(Πάνω από) 50 εναλλακτικές της απλής διάλεξης στη σχολική τάξη!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία προχωρά, τα ενδιαφέροντα μαθητών και εκπαιδευτικών διευρύνονται και τα εργαλεία που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας πολλαπλασιάζονται. Θα ήταν πολύ περίεργο λοιπόν να έχουμε μείνει κολλημένοι στην απλή διδασκαλία, στην απλή (και ξερή πολλές φορές) διάλεξη. Ναι, πολλοί εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να αγαπούν αυτήν τη μέθοδο αλλά πληθαίνουν και όσοι αναζητούν νέους τρόπους να μεταφέρουν τη γνώση τους στους μαθητές τους, με πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. 


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα με πάνω από 50 εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, πέρα από την απλή διάλεξη που ο εκπαιδευτικός μόνο μιλάει και οι μαθητές μόνο ακούν. 

 

Η λίστα μπορεί να πιάσει όλα τα μαθήματα ή τις διαφορετικές τάξεις, καθώς οι εναλλακτικές αυτές μπορούν να προσαρμοστούν ή και να συνδυαστούν μεταξύ τους. Επίσης, κάποιες περιλαμβάνουν τεχνολογικά εργαλεία (από απλές εφαρμογές μέχρι και παιχνίδια) ενώ άλλες έχουν να κάνουν πιο πολύ με τη μέθοδο της διδασκαλίας. 

 

Εσείς είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον τρόπο που διδάσκετε; Θα δοκιμάζατε κάτι από αυτά;

Ετικέττες: teaching, classroom, students


Ενημέρωση: 24-02-2022 08:58 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα