Τι μας φέρνει το 2022 στην εκπαίδευση;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα δύο προηγούμενα χρόνια οι αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν γρήγορες και μεγάλες. Η τεχνολογική εξέλιξη, που έτσι και αλλιώς τρέχει μπροστά από εμάς, σε συνδυασμό με την πανδημία μας έφεραν μπροστά σε εμπόδια αλλά και ευκαιρίες που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούσαμε ότι θα αργήσουμε πολύ να δούμε. 


Ξεκινώντας πλέον τη νέα χρονιά, και μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο δυσκολιών και δοκιμών, έχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που οδηγούν και τις επόμενες πλέον αποφάσεις. Για παράδειγμα, παρά το καλό της τηλεκπαίδευσης και της ευκολίας που αυτή προσφέρει για διάφορους λόγους, η δια ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίσταται. Οι μελλοντικές τάσεις λοιπόν μας φέρνουν λίγο από όλα. 

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε 4 μεγάλα trends, 4 τάσεις από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, που οι ειδικοί κρίνουν ότι θα επικρατήσουν αργά ή γρήγορα. Για παράδειγμα, μιλάμε πλέον για υβριδικά περιβάλλοντα μάθησης και εκπαίδευσης, για ασύγχρονη μάθηση, για διαδραστικούς χώρους μάθησης αλλά και για προσωποποίηση με τη βοήθεια όλο και πιο περίπλοκης τεχνολογίας. 

Ετικέττες: technology, AI, hybrid, interaction


Ενημέρωση: 06-01-2022 08:41 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα