Στόχος νέας σχολικής χρονιάς; Σωστή Ανακύκλωση!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και μάλιστα έχει πλέον φανεί ότι πολλά από τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε (ή έστω να βοηθήσουμε στη λύση τους) και εμείς οι ίδιοι. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και αυτό της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση, παρόλο που είναι πολύ παλιό θέμα, φαίνεται να μην είναι πολύ καθαρό στο πώς πρέπει να γίνεται σωστά για να έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. 


Η συλλογή πηγών που παρουσιάζεται στο σημερινό άρθρο συγκεντρώνει πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να εξηγήσουμε, να διδάξουμε αλλά και να εφαρμόσουμε σωστή ανακύκλωση στην τάξη μας. Αν οι μαθητές μας κατανοήσουν πώς γίνεται η σωστή ανακύκλωση για να υπάρχει αποτέλεσμα, και τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε, είναι βέβαιο πως θα μεταφέρουν αυτήν τη γνώση και στο σπίτι τους, με πολλές πιθανότητες κάποιοι από τους γονείς να υιοθετήσουν τις ίδιες συνήθειες. 

 

Θα βρείτε λοιπόν, συγκεντρωμένες, ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε μέσα στη σχολική τάξη αλλά και συγκεκριμένες δραστηριότητες που σίγουρα μπορούν να προσαρμοστούν και στα ελληνικά δεδομένα. Μέσα από όλα αυτά, μπορείτε να εμπλέξετε και ολόκληρο το σχολείο, να βγείτε δηλαδή εκτός τάξης, και να δημιουργήσετε μια ευρύτερη κοινότητα με σαφώς μεγαλύτερα αποτελέσματα!

Ετικέττες: teacher, classroom, recycling, environment


Ενημέρωση: 16-09-2021 08:40 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα