Σχολικές τάξεις στο TikTok


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η πλατφόρμα Tik Tok είναι ευρέως διαδεδομένη και αγαπητή στους νέους και έφηβους. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης  που αυτοδημιούργητων βίντεο. Αυτή ακριβώς την προτίμηση επιχείρησαν να «εκμεταλλευτούν» και οι εκπαιδευτικοί στους καιρούς της πανδημίας και μέσα στο μέσο αυτό να δημιουργήσουν το εκπαιδευτικό υλικό τους για την εξ αποστάσεως.


Δύο εκπαιδευτικοί , Claudine James και  Winnie Sloan δοκίμασαν και δημιούργησαν τη σχολική τους τάξη στο Tik Tok δημιουργώντας τα δικά τους εκπαιδευτικά βίντεο για τους μαθητές τους. είναι μόνο δύο από χιλιάδες ενήλικες που κάνουν το άλμα στη δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο. Βασικός λόγος σύμφωνα με όσα αναφέρουν είναι πως  το TikTok τους βοηθά να «συναντήσουν μαθητές όπου βρίσκονται διαδικτυακά», ενώ προσφέρει πολλά οφέλη στη μάθηση. Μάλιστα αρχικά  η πρόταση ήρθε από τους ίδιους τους μαθητές να ανεβάσει η εκπαιδευτικός το μάθημα ως βίντεο σε αυτή την πλατφόρμα.

Η αλληλεπίδραση αυτή έχει τονώσει το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για το μάθημά της ενώ όπως και η ίδια διαπίστωσε ουσιαστικά έχει αποκτήσει μία αίθουσα χωρίς τοίχους.



Ενημέρωση: 27-04-2021 06:47 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα