Ποντάροντας στην...περιέργεια των μαθητών μας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η εποχή της τηλεκπαίδευσης έχει αναδείξει πολλά προβλήματα που ήδη υπήρχαν αλλά και άλλα που δημιουργήθηκαν λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών. Ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί είναι αυτό της κινητοποίησης των μαθητών, να έχουν δηλαδή κίνητρο να μελετήσουν, να συμμετέχουν, να γίνουν καλύτεροι. Αυτό ακριβώς το κίνητρο φαίνεται να είναι δύσκολο να το πετύχει κανείς μέσω ενός υπολογιστή και μιας διαδικτυακής τάξης αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο!


Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές είναι πολλά εν μέσω πανδημίας και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα μαθήματα. Άρα πρέπει να βρούμε σαν εκπαιδευτικοί έναν τρόπο να τους δημιουργήσουμε κίνητρο, να τους εξάψουμε την περιέργεια και να τους "κάνουμε" να στραφούν στην εκπαίδευση για να την ικανοποιήσουν!

 

Διαβάστε στο σημερινό άρθρο μια εξαιρετική ανάλυση (και ιδέες) για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς "όφελός" μας αυτήν την έμφυτη περιέργεια των παιδιών και να τα "σπρώξουμε" να κάνουν ομορφότερα και καλύτερα πράγματα!

Ετικέττες: students, covid19, teaching


Ενημέρωση: 24-12-2020 08:40 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα