Τα 6 Cs της κυβερνο-ασφάλειας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τους τελευταίους μήνες, πέρα από τον Covid19, μιλάμε όλο για το διαδίκτυο: Τηλε-εκπαίδευση, τηλε-εργασία, διαδικτυακές αγορές, διαδικτυακές συναλλαγές και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για ώρες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δυσκολεύονται και δεν είναι και λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με θέματα ασφαλείας των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν, των λογαριασμών τους και των προσωπικών τους δεδομένων. Δεν υπάρχει λοιπόν πιο κατάλληλη στιγμή από τώρα για να διδάξουμε στους μαθητές μας τα μυστικά της κυβερνο-ασφάλειας για να τους ετοιμάσουμε για ένα (όλο και περισσότερο) διαδικτυακό μέλλον.


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε πολύ χρήσιμες συμβουλές που οργανώνονται...κατά γράμμα! Τα 6 Cs της κυβερνο-ασφάλειας βρίσκονται εδώ και είναι τα παρακάτω: Calm the storm, Create a safe and secure space, Communicate and collaborate, Collect Information, Connect with organizations, Congratulate yourself and your students. 

 

Πρόκειται για έναν πολύ απλό και κατανοητό "οδικό χάρτη" ασφάλειας, που μπορεί να εφαρμοστεί  σε όλες τις ηλικίες μαθητών και θα κάνει και καλό και στους εκπαιδευτικούς να γνωρίζουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Ετικέττες: security, cyberkid, students, safety


Ενημέρωση: 03-12-2020 08:36 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα